Workshop Gonnie Put

Stel dat iedereen op uw werkplek overtuigd is van de kracht van heldere, zakelijke communicatie, zodat uw communicatiedienst niet langer al die kromtaal moet rechttrekken. Dat zou allicht heel wat werk besparen. In deze workshop ontdekt u wat de typische kenmerken zijn van teksten in oude schrijfstijl en waarom dat zo is. Verder doorprikken we de mythes over klare taal en benoemen we de vele voordelen van helder zakelijk communiceren. Zo bent u goed gewapend om klare taal in uw werkomgeving te blijven promoten.   

Gonnie Put start haar loopbaan als jurist en gaat later aan de slag als journalist en reporter voor radio en televisie. Ze stelt vast dat heel wat beroepsmensen nooit geleerd hebben hoe ze complexe boodschappen toegankelijker kunnen maken. Dit brengt haar op het idee om klaretaaltrainingen aan te bieden en om complexe teksten te herschrijven in begrijpelijke taal. Wat start als bijberoep, leidt in 2013 tot de oprichting van Bureau Klare Taal, een trainings- en adviesbureau voor klare taal in teksten met een complexe boodschap. Sinds 2014 doceert Gonnie Put aan de rechtsfaculteit van de KU Leuven het praktijkcollege Juridisch schrijven. Ze is lid van het Heerlijk Helder-panel van Hautekiet op radio 1 en van Clarity International, een wereldwijd netwerk van juridische professionals, gespecialiseerd in klare taal.

Gerelateerde artikels
Nieuws

Barrières overwinnen

In het coverartikel presenteert Marie Delegrange van het MATCHeN-project (UGent) tools om communicatieproblemen in de zorg te overwinnen. Dit nummer bevat ook het tweede artikel

Lees meer