Ad Rem

Sinds de oprichting van de vereniging verschijnt zes keer per jaar het ledenblad Ad Rem. In de eerste jaargangen ging in lijn met de doelstellingen de aandacht vooral naar taalzorg. Geleidelijk aan werd de aandacht verruimd naar zakelijke communicatie in de ruimste betekenis van het woord. Zo komen nu ook marketinggerelateerde topics en bevat het tijdschrift ook artikelen over sociale medie en artificiële intelligentie.
Zodra er een nieuw nummer verschijnt, kunt u hier de inhoudstafel raadplegen. Leden met een digitaal abonnement kunnen ook de pdf van het nieuwste nummer downloaden. Binnenkort is er ook een digitaal archief met pdf’s van oudere nummers beschikbaar.
De redactie staat open voor nieuwe auteurs. Hebt u een voorstel voor een artikel of een idee voor een interessante topic? Stuur ons een mailtje (info@vvzc.be) en we bespreken uw tekst of uw idee tijdens de volgende redactievergadering. Die vergaderingen vinden tweemaandelijks plaats. Hebt u interesse om redactielid te worden? We nodigen u graag uit om aan een volgende vergadering deel te nemen.
De redactie van Ad Rem bestaat net zoals het bestuur van de VVZC uit vrijwilligers. Het zijn allemaal mensen die dagelijks met zakelijke communicatie bezig zijn, ofwel in de praktijk ofwel via onderzoek en onderwijs.
De auteursrichtlijnen maken het voor de redactie gemakkelijker om uw tekst voor de lay-out voor te bereiden.

Hier vindt u een overzicht van alle jaargangen van Ad Rem. Neem een duik in ons archief en snuister eens rond in de communicatieverhalen van vroeger en nu!